Raka

Ved bjergkæden Klein river, som er den sydligst beliggende bjergkæde i Afrika, finder vi Raka Wines.
Farmen ligger 17km. fra havet, hvor kølige aftenbriser og sommerens sydøstenvind fra Aghullas reducerer sommerheden, hvilket giver optimale betingelser for gode druer.

Vinene, både røde, hvide og rosé, er håndplukkede, fadlagrede druer, har alle gjort et godt indtryk på forskellige vinmesser i mange lande. 
Vingården er af Neil Pendock i Sunday Times udråbt til én af  SydAfrikas 10 bedste vingårde.
Vinbonden Piet Dreyer var oprindelig fisker, som fiskede blæksprutter syd for Afrika. Han har fisket lige siden han var 16, hvor hans far kom alvorligt til skade ved en motorcykel ulykke. Han var derfor nødt til at bidrage til familiens økonomi ved fiskeri efter skoletid.

Piet Dreyer købte i 1982 farmen, som oprindeligt var en kvægfarm.
Han var lidt af en pioner i området, da han i 1999 købte mere jord og plantede de første
10 hektar til med vinstokke.

Den første vin kom på markedet i 2002 med hjælp fra kone og børn. i dag har han og hans søn, Josef Dreyer, vundet anerkendelse for at lave nogle af Syd Afrikas bedste vine.

Deres Biography Shiraz har flere gange gjort sig bemærket ved at få 5 stjerner ud af 5 i John Platters vinguide for sydafrikanske vine. I dag 2015 har de 9 vine med 4-5 stjerner i platters vinguide og 8 vine med 3-3½ stjerner.
Farmen er i dag på 760 hektar, hvoraf de 62 hektar er tilplantet med vin, som giver 360.000 flasker hvoraf de 75% er rødvine 17% hvidvine og 8% rosé.

Man må tage hatten af for denne fiskerfamilie.