Passion for Sydafrikansk vine
Kurven er tom
GÅ TIL KASSENDankortMobilePay OnlineVisaVisa Electron

Det der adskiller Syd Afrikas vinkultur fra andre landes, er  350 års vinproduktion kombineret med den nye verdens teknologi og nyskabelser. Denne sjældne kombination resulterer i komplekse og forfinede vine, der er let  tilgængelige og meget frugtagtige, samtidig med at de besidder en vis stramhed og jordkarakter, der også forbindes med den ”gamle” verden. Syd Afrikas vinområder er fordelt på en række regioner og  distrikter. Hvert distrikt består af små wards med specifikke jordbundsforhold og stabile  mesoklimaer, der resulterer i karakteristiske forskelle, når det gælder druesorter og vintyper som er fyldige og ensartede af høj kvalitet år efter år. 
At terroir betyder noget for vinavl,er gået op for de fleste i Syd Afrika, og som David Nieuwoudt på Cederberg viste os, var der forskel i smagen på Shiraz fra en mark med skarp adskillelse af rød og sort skifferler.
På grund af den relative høje luftfugtighed i de fleste vindistrikter,er( garvesyren ) taninerne I SydAfrikanske vine mildere end vine fra lande med et
 tørrere klima .Det solrige klima i SydAfrika bidrager ydermere til at opbløde taninnerne i drueskallerne og giver vinene en god stuktur med en varm og charmerende frugtkoncentration.
Vinområder har bredt sig mod syd de senere år, der hvor det kolde sydatlanterhav har sin indflydelse på klimaet, som her er en del køligere. Det giver nogle helt fantastiske vine, som f.eks. RAKA vine, hvor Piet Dreyer i 1999 tilplantede 10 ha med vinstokke, uden at han havde den ringeste anelse om, hvad det kom til at udvikle sig til.
Også David Trafford fra Trafford Wine i Stellenbosch, har etableret sig mod syd, idet han sammen med et par companioner tilplantede 16 ha langs Breede Riever i Malgas med bl.a.Shiraz, Mourvedre og et par portvinsdruer, gav allerede ved den første høst, af de 3 år gamle vinstokke i 2007, en kraftig vin. Vinfarmen fik navnet Sijnn efter bushmandsordet, som betyder: hvor floden løber ud i havet.Syd Afrika Vinimport - sydafrikavin.dk - Børup Skovvej 19 - 7000 Fredericia - Telefon +45 75 95 81 95 - E-mail ordre@sydafrikavin.dk - CVR 33294271